Policisté žádají veřejnost o spolupráci

foto mužePolicisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu podvodu, kterým se zabývají policisté z Velkého Meziříčí. Policisté hledají muže zachyceného na fotografii, jehož totožnost by potřebovali zjistit v zájmu prověřování.


K případu došlo koncem července, kdy poškozená žena ze Žďárska prodávala přes internet zboží, kdy na její nabídku reagoval zájemce, který ženě poslal odkaz na domnělou kurýrní společnost, kde žena vyplnila požadované informace, včetně údajů k platební kartě a následně odsouhlasila notifikaci. Poté zjistila, že došlo k odčerpání finančních prostředků z jejího účtu, karetní platbou ve výši přes čtyřicet tisíc korun.
Policisté prověřováním zjistili, že platební kartou, ke které žena uvedla údaje, byl zaplacen online nákup, kdy objednané zboží si následně muž vyzvedl v prodejně elektra v obchodním centru Palladium Praha. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Provedli šetření za účelem zjištění důležitých informací pro objasnění případu. Případ prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky, včetně kamerových záznamů.

V zájmu prověřování by potřebovali zjistit totožnost muže zachyceného na fotografii, který by mohl poskytnout informace důležité pro objasnění případu.

Žádáme muže zachyceného na fotografii, ale i občany, kteří ho poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158 nebo přímo kontaktovali obvodní oddělení Velké Meziříčí, telefon 974 282 721, email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

-pčr-

Reklama
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.