Minižákyně poprvé na pražském „podzimáčku“

2024-10-11 Podzimáček_4.místo_1V pátek 11. října 2024 po poledni vyrazila děvčata – minižákyně reprezentovat TJ Sokol Velké Meziřičí a SVČ Dóza VM na vícedenní házenkářský turnaj do Prahy. Celkem 11 hráček ročníku 2014 a 2015 vyrazilo na turnaj pořádaný oddílem HC Háje Praha s cílem nasbírat zkušenosti ve „velké házené", v herním systému 6+1 (6 hráček + brankařka).

Třídenní sportovní klání bylo rozděleno do tří skupin po 6ti družstev (hrací čas 2x 12 minut). Ve své skupině „A" předváděly holky bojovné výkony, odhodlání, snahu a chuť hrát, čišela z nich radost ze hry a na hřišti působily velice dobrým dojmem. Po odehrání 4 vítězných utkání a zisku 1 bodu za remízu si zaslouženě zajistily nádhernou první příčku v tabulce. Takový postup ze skupiny mezi nejlepší šestici už znamenalo veliký úspěch. Zvlášť pokud pro některé hráčky bylo setkání s „velkou házenou" premiérou.

V elitní skupině bojující o nejvyšší příčky předváděl velkomeziříčský tým ve 4 zápasech vyrovnané výkony. Los byl k našim děvčatům trochu krutý, a ještě v sobotu v pozdních večerních hodinách musela odehrát 2 zápasy. Jeden vyšel vítězně, v tom druhém už chyběly síly a přišla první prohra turnaje. V neděli pak na holky čekaly další dva zápasy, které skončily stejně jako ty sobotní - jedna výhra a jedna prohra. Výsledkem pak bylo krásné 4. místo z celkem 18 týmů! Velkomeziříčské družstvo se po celou dobu turnaje prezentovalo sympatickým, týmovým výkonem a výbornou obranou (pouze 22 obdržených branek v odehraných zápasech ve skupinách, stejně tak DHC Slavia Praha), která byla podpořena skvělými zákroky brankařky Darii Matušíkové, ta si zaslouženě zajistila titul a ocenění „nejlepší brankařka turnaje". Nejužitečnější hráčkou našeho týmu byla zvolena Anita Živčicová (22 vstřelených branek).

Na velice kvalitně obsazeném turnaji jsme měly za cíl zejména nasbírat zkušenosti, stmelit kolektiv, hrát naši hru, bojovat o každý míč, hrát házenou srdcem a hlavně si užít celý víkend na maximum. Vše bylo splněno na jedničku. Zároveň nechyběly emoce (radost i smutek, smích i pláč), bolest a euforie, únava a zároveň neskutečná energie, zábava a soustředění, napětí a úleva, ... a výsledkem je sice nepopulární bramborová příčka, ale pro nás je to „vítězství" a zjištění, že můžeme bojovat o výhru s každým týmem bez předchozích obav, strachu a nervozity.

Každá hráčka, ať již strávila více času na hřišti či na střídačce, byla platnou členkou v týmu a má svůj podíl na celkovém umístění. Všechny si zaslouží velkou pochvalu a uznání, že náročný víkend tak skvěle zvládly nejen výkonem, ale i chováním v týmu a vystupováním na veřejnosti. Právem na ně můžeme být pyšní!

Veliké poděkování patří i vedoucím týmu, maminkám-tetám Ditě Chadimové a Jitce Nováčkové za podporu, péči a pomoc. Velmi si ceníme i fandovské podpory z řad rodičů a sourozenců. Děkujeme a těšíme se opět na další házenkářské zážitky.

Výsledky ve skupině:
VM – Jindřichův Hradec 11:8
VM – HC Háje A 8:3
VM – TJ Sokol Písek B 11:1
VM – SHK Veselí nad Moravou 10:7
VM – DHC Slavia Praha 5:5
Výsledky ve skupině o 1.-6. místo:
VM – TJ Sokol Kobylisy 9:8
VM – Handball club Milevsko 6:10
VM – HK Ivančice 10:7
VM – TJ Sokol Písek A 5:14

Celkové pořadí:
1. TJ Sokol Písek A
2. DHC Slavia Praha
3. Handball club Milevsko
4. TJ Sokol Velké Meziříčí
5. HK Ivančice
6. TJ Sokol Kobylisy
7. DHC Plzeň A
8. HK Slavia VŠ Plzeň
9. Malacky – Rohožník
10. SHK Veselí nad Moravou
11. HC Háje A
12. HC Junior Zlín
13. DHC Plzeň B
14. TJ Sokol Poruba
15. Jindřichův Hradec
16. TJ Sokol Písek C
17. TJ Sokol Písek B
18. HC Háje B

Hráčky, počet vstřelených branek: Matušíková Daria - Chlubnová Tereza 9, Kozlová Anna, Konečná Nikol 16, Komínková Kamila 10, Živčicová Anita 22, Wasserbauerová Adéla 16, Chadimová Laura, Chadimová Kristýna, Nováčková Nella 1, Juhošová Sabina.
Vedoucí týmu: Dita Chadimová, Jitka Nováčková
Trenérka: Jaroslava Živčicová

-jz-

Reklama
  • Městský úřad přijme uklízečku
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.