ConTRIOlogy na zámku představí své nové album

1. ConTRIOlogy___foto__Žaneta_HavelkováVe čtvrtek 17. října na zámku ve Velkém Meziříčí představí své debutové album Minulo hudebníci projektu ConTRIOlogy. Nabídnou Moravskou lidovou poezii Leoše Janáčka v písních.

Vytáhnout z každé písně primární syrovou emoci, nabourávat strukturu, postupně cizelovat a dosáhnout mimořádných momentů napětí a překvapení s bohatou paletou zvuků. Právě to se podařilo ConTRIOlogy ve spolupráci s multiinstrumentalistou Tomášem Vtípilem na debutovém albu s názvem Minulo zpracovávajícím dílo Leoše Janáčka Moravská lidová poezie v písních.

ConTRIOlogy, tedy trojice Jana Vondrů (zpěv, elektronika), Žaneta Vítová (akordeon, harmonium, zpěv) a Michal Grombiřík (cimbál, zpěv) spojuje lidové nápěvy s vlastním kompozičním přístupem a improvizací. Vzniká tak plynulé hudební pásmo deseti skladeb plných témbrů a zvukových ploch s výrazným emočním zabarvením. Jednotlivé kompozice zachovávají jednoduchost a přirozenost lidových písní, kterými prostupuje silný prvek improvizace a zvukovosti. Celým pásmem citlivě proniká elektronika Tomáše Vtípila, který se do díla zapojil také aranžérsky a hrou na housle, trumpetu, perkuse, ale také preparovanou baskytaru či lasturu.

Album Minulo vychází digitálně, na vinylu a CD 4. října u vydavatelství Ma Records ve spolupráci s labelem Dinn is not noise. Naživo vystoupí ConTRIOlogy 17. října na zámku ve Velkém Meziříčí, 18. října v pražském Punctu, 1. listopadu v rámci MFDF Jihlava, 8. listopadu ve Studiu Dinn v Brně – Obřanech a 15. prosince v Evangelickém kostele v Boskovicích. 

-amp-

Reklama
  • Městský úřad přijme uklízečku
  • Hledá se pracovník lesního hospodářství

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.