Stát hledá instituci, která převezme do péče Vysoký most

vysoky most pohled zespodu-7544-800-600-80Silniční Vysoký most u Velkého Meziříčí je ve vlastnictví státu. O kulturní památku tak má pečovat Česká republika. Rozhodl o tom Nejvyšší soud, když potvrdil předchozí usnesení Krajského soudu v Brně.

„Vysoký most připadl státu na základě Usnesení Nejvyššího soudu ČR, které nabylo právní moci 23. 5. 2016. Stavba mostu se nachází v polouzavřeném areálu skládky na odpady ve vlastnictví města Velké Meziříčí. Most je dlouhodobě neudržován a dochází k jeho prorůstání vegetací a postupnému uvolňování kamenů. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto učinil potřebné kroky k zajištění zákazu vstupu na most,“ uvedl mluvčí ÚZSVM Radek Ležatka.

Podle něj ÚZSVM při správě kulturních památek postupuje podle všech právních norem a v červnu letošního roku proto v souladu s předpisy požádal Ministerstvo kultury ČR o určení státní instituce, která most převezme. Další kroky ÚZSVM budou učiněny právě v návaznosti na stanovisko ministerstva kultury.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.