Zápas v Třebíči rozhodly až penalty

P1880577První soutěžní zápas podzimní sezony odehrály fotbalisté FC Velké Meziříčí už v neděli 20. července. V prvním předkole MOL cupu vyjížděli do Třebíče na trávník divizního nováčka FŠ Třebíč.

Zápas se odehrál v úmorném vedru, ale i přesto se hrál kvalitní a divácky zajímavý fotbal. Hosté z Velkého Meziříčí udeřili už ve třetí minutě, kdy se za záda Ondřeje Fialy trefil Josef Jonáš. Inkasovaný gól však Fošku nezlomil, naopak začala být aktivnější a ve třinácté minutě využil hrubou chybu hostující obrany Tomáš Hobza a bylo vyrovnáno.

Dál se hrál velmi pohledný fotbal. Ve třicáté sedmé minutě si domácí brankař Ondřej Fiala vyběhl až moc daleko od své svatyně a toho okamžiku chladnokrevně využil Radim Šuta. Jenže uteklo pět minut a domácí předvedli učebnicovou akci, které nesla minimálně prvoligové srovnání a Vojtěch Dlouhý vyrovnal na 2:2.

V druhém poločase Foška tlačila a třetí gól doslova visel ve vzduchu, ale hostující obrana hrála koncentrovaně a s přehledem útočné akce domácích zastavovala a když se nezadařilo podržel tým brankář Michal Lancman. I hosté měli několik dobrých šancí, ale chyběl ten pověstný kousek štěstí.

Po devadesáti minutách svítil na ukazateli stav 2:2. V této fázi MOL cupu se neprodlužuje, a tak se šlo na penalty. Domácí i hosté první penaltu proměnili a hosté se pak trefovali i nadále, za to domácí střelce hned v druhé sérii vychytal brankář Lancman a když přidal i úspěšný zákrok v páté sérii, mohlo Velké Meziříčí slavit.

V druhém předkole MOL cupu se velkomeziříčští střetnou doma s Tatranem Bohunice. Zápas se odehraje 26. července v 17.30.

SK Fotbalová škola Třebíč – FC Velké Meziříčí 2:2 (2:2) pen.: 3:4. Branky: 13. Hobza , 42. Dlouhý – 3. Jonáš, 37. Šuta. Rozhodčí: Nápravník – Jahoda, Žaloudek. Diváků: 400.

FCVM: Lancman Michal - Chlup Daniel, Puža Martin [K], Sysel Matěj, Blažek Filip, Šuta Radim, Dobrovolný Václav (46. Vala Ondřej), Žalud Šimon, Jonáš Josef, Císař Ladislav, Havlík Adam.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.