Sedmý ročník historických bicyklů oslavil výročí založení klubu velocipedistů

0 DSC_0256Sobotní dopoledne bylo v duchu retra a historie, tedy alespoň v Balinách. Konal se zde již VII. ročník srazu historických bicyklů. Tato akce láká nejen místní, jednotlivce z okolních měst, ale i z celé republiky.

Startovalo se v Balinách odkud vedla společná vyjížďka až na velkomeziříčské náměstí. Cyklisté na sebe počkali na jeho okraji, poté společně zahájili spanilou jízdu několika obkrouženími náměstí. Následovalo focení před budovou radnice a krátká pauza na občerstvení. Po 14. hodině se všichni vydali směr zámecké nádvoří, kde si prohlédli jeho krásy, zjistili navzájem, kdo se na zámku narodil a přišlo další focení. Z nádvoří vedla pouze jedna cesta, a to k Husovu domu. V něm na závodníky čekalo občerstvení a osvěžující nápoje. Farářka Markéta Slámová zájemcům povykládala zajímavosti spojené s výročím klubu i církví.

Posledním bodem programu byl návrat do Balin. Tam se již chystali hudebníci, kteří zpříjemnili zakončení letošního ročníku, ten sloužil zároveň jako připomenutí 135. výročí založení Českého klubu velocipedistů ve Velkém Meziříčí.

Nemohli jste se letos akce účastnit? Nezoufejte, známe termín VIII. ročníku! Ten se bude konat 12. července 2025 opět v Ekocentru Chaloupky, Baliny. Mimo tradiční přátelskou atmosféru se můžete těšit na překvapení v podání kapely Kiksylend.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.