Motorkáři se sešli na pokec

IMG 7001Ivo a Kamil Holánovi spolu s Ivem Kaštanem vyprávěli fandům motocyklového sportu o svých zážitcích ze závodů. Sešli se ve čtvrtek 11. července v kině Jupiter clubu při promítání dokumentu Plná 6.

Film s podtitulem – čím blíž jsi smrti, tím víc cítíš život – ukázal Kamila Holána, jednoho z našich nejlepších závodníků na přírodních okruzích, coby srdcaře, který podlehl vášni pro rychlost. Zdejšímu publiku se Kamil představil navíc jako závodník, jehož kořeny stejně jako počátky lásky k motocyklovým závodům jsou ve Velkém Meziříčí. Oba jeho rodiče se totiž narodili na velkomeziříčském zámku, Kamil už pak v někdejší porodnici v Mostištích, a první setkání s motocyklovým sportem zažil při Ceně Českomoravské vysočiny na okruhu kolem Hrbova, kam ho vzal táta, sám velký motocyklový fanda. „Závodit jsem začal poměrně pozdě, až kolem dvaceti, ale všechno, co bzučelo, mě vždycky odmala fascinovalo,“ zmínil Kamil Holán.

Rodina Holánových se časem přestěhovala do Žďáru nad Sázavou, protože Kamilův otec Ivo tam jako fotograf dostal práci i byt, nicméně setkání s ním v kině si nenechala ujít řada jeho spolužáků, kamarádů a známých z Velkého Meziříčí. Se zájmem poslouchali povídání a vzpomínky tří motorkářů, kteří mají zážitky z extrémních závodů z celého světa. Moderátor besedy Ivo Kaštan se ptal třeba na podrobnosti závodů Pikes Peak i Daytona, ale nejvíc se řeč točila kolem Tourist Trophy na ostrově Man, který Kamil Holán dokázal jako první Čech vyhrát.

„Jsem strašně rád, že jste přišli. Moc si vážím toho, že jsme se sešli tady v rodišti táty a skoro i mého, a že dakarová legenda Ivoš Kaštan byl u toho,“ zakončil hodinu a půl vyprávění Kamil Holán. S Ivem Kaštanem si na závěr slíbili, že se třeba někdy potkají na nějakém ze závodů.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.