Na Žďársku se událo o sto trestných činů míň než před rokem

thief-1562699 1280Celkem 477 trestných činů na Žďársku řešili policisté během první poloviny letošního roku. To je přesně o sto případů méně než před rokem ve stejném období. Objasnili jich zhruba polovinu.

„V prvním pololetí letošního roku došlo na Žďársku celkem k 477 trestným činům a z tohoto počtu se policistům podařilo objasnit 227 skutků. Celková objasněnost za uvedené období tedy dosáhla hranice 47,6 %. Dodatečně policisté objasnili dalších 78 případů z let předchozích. Ve stejném období v roce 2023 došlo k celkem 577 trestným činům, z nichž policisté objasnili 319, a objasněnost činila 55,3 %,“ informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová a připojila podrobnou statistiku.

Násilných trestných činů bylo 44, nejčastěji, a to v 17 případech, šlo o úmyslné ublížení na zdraví. Na druhém místě pak je nebezpečné vyhrožování. Z dalších trestných činů policisté řešili 8 mravnostních, 202 majetkových, z toho 48 prostých krádeží a 46 krádeží vloupáním, 42 hospodářských, nejčastěji padělání a pozměnění veřejné listiny a podvody, 96 ostatních nejčastěji maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a na druhém místě jde o nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy pro jiného, a ze zbývajících 85 bylo nejčastěji prověřovaným trestným činem ohrožení pod vlivem návykové látky, a to v 38 případech, v jedenadvaceti případech pak zanedbání povinné výživy a za tím 17 případů silniční dopravní nehody.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.