Policisté v Mostištích zastřelili psa. Reakce lidí na zásah se různí

449968644 894281209170971_3003756945958319420_nVčera odpoledne došlo v Mostištích při pivních slavnostech k nešťastnému incidentu, kterému přihlížely desítky lidí. Policisté zastřelili psa, který je podle nich napadl.

„Policisté byli přivoláni do Mostišť na hřiště, kde byl v tu dobu větší počet lidí a nacházel se zde se psem také opilý muž. Ten se choval nevhodně. Policisté se snažili muže z prostoru vykázat, ale on odmítal výzvu uposlechnout. Pes na policisty zaútočil a hlídka proto musela proti zvířeti použít zbraň," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Usmrcený pes byl americký stafordšírský teriér, s jehož majitelem policisté řeší výtržnosti ve Velkém Meziříčí opakovaně. Včera po incidentu muže zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Někteří svědci byli případem šokováni. „Viděly jsme, jak muže i se psem policisté odvádějí přes hřiště pryč. Pes byl na vodítku a jen štěkal. V tu chvíli na nikoho neútočil ani on, ani jeho majitel. Muž byl opilý a pokřikoval, je to známá firma. Nevíme, co se stalo u šenku, ale během toho, co jsme viděly, tak ani jeden z nich neútočil," uvedly dvě očité svědkyně, které nechtěly uvést své jméno (redakce obě jména zná). „Nejhorší na tom je, že se to stalo před spoustou lidí a hlavně dětí. Jednání policistů bylo neadekvátní," shodují se ženy. Jiní lidé naopak míní, že ač pes bránil svého pána, který je většinou opilý, byla reakce policistů správná. „Bylo jen otázkou času, kdy by někomu vážně ublížil," zní v diskusi na sociálních sítích. „Pes přibližně před týdnem pokousal jiného policistu při řešení jiného případu týkajícího se stejného muže, a v minulosti už napadl náhodné lidi i jiná zvířata," řekla k tomu Jana Kroutilová.

Policisté provádějí šetření případu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.