Radní obhlédli úpravy ve školách. Děti se mají na co těšit

P1207888Modernizace učeben v základní škole Oslavická i přístavba třídy mateřské školy v Mostištích zdárně pokračují. Přesvědčili se o tom radní města při své pochůzce.

Tři základní školy navštívila rada města ve středu 29. května. Prohlédla si výsledek druhé etapy modernizace učeben na Základní škole Oslavická i aktuální stav přístavby mateřské školy v Mostištích. V základní škole na Komenského ulici se seznámila s plánem nutných oprav.

Učebny a kabinety chemie, fyziky, cvičná kuchyňka i učebna němčiny jsou dokončeny a probíhá jejich zabydlování. „Právě se sem postupně stěhujeme. Čeká nás školení na používání veškeré techniky, kterou vybavení učeben nabízí, pak budeme vše testovat a v září rozjedeme naplno výuku s využitím spousty moderního zařízení,“ informovala ředitelka ZŠ Oslavická Eva Bednářová. „Ještě nás čeká vyklizení prostor pro třetí etapu prací, která proběhne o prázdninách,“ dodala.

Návštěva základní školy na Komenského ulici se nesla v duchu prohlídky míst, která budou vyžadovat opravu. Aktuálně je třeba vyřešit problém zatékání střechou na schodiště u tělocvičny.

Přístavba třídy mateřské školy v Mostištích už má hotovou fasádu. Uvnitř probíhají dokončovací práce. V nové třídě na první pohled návštěvníka zaujme velké pobytové okno, které vnáší do prostoru spoustu denního světla a nabídne dětem zajímavé místo pro hry i odpočinek. Radní si prohlédli i základní školu, kterou je provedla ředitelka Jitka Hublová. Ta v ní učí již od roku 1978 a nyní po šestačtyřiceti letech končí. Starosta Alexandros Kaminaras spolu s radními jí při té příležitosti poděkovali a popřáli mnoho zdaru.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.