David Lafata nestřílí jenom góly, dozvěděli se fotbalisté při besedě

IMG 0714Sparťanský útočník David Lafata včera zavítal mezi velkomeziříčské fotbalisty. V klubovně na Tržišti s ním proběhla beseda. Během dne navštívil i žáky Základní školy Školní či velkomeziříčskou oboru.

„Kamaráda Davida Lafatu jsem pozval do Velkého Meziříčí v rámci našich oslav 110. výročí fotbalového klubu. Myslím si, že zrovna on je důstojným zástupcem českého fotbalu,“ uvedl za FC Velké Meziříčí Libor Smejkal. David Lafata není jenom dobrý fotbalista, ale je také vášnivý myslivec. Ráno tedy nejprve zavítal do obory rodiny Podstatzkých, kde střelil daňka. Poté na tréninku starší přípravky inspiroval k co nejlepším výkonům malé fotbalisty na základní škole Školní. Večer věnoval svůj čas nejen členům klubu FC Velké Meziříčí, ale i veřejnosti při besedě a následně při autogramiádě i společném focení s fanoušky v klubovně na Tržišti. Tu a celé nové fotbalové zázemí Lafata ocenil: „Jsem překvapen. Za to by se nemusely stydět ani prvoligové kluby.“

Děti i dospělí měli na sparťanského útočníka spoustu dotazů, mnohé úsměvné. Ti nejmenší se třeba ptali kolik bere týdně, proč není nejlepší na světě či jaké zvíře nejraději střílí a podobně. Další se ptali na reprezentaci, která je pro Lafatu uzavřenou kapitolou, situaci ve Spartě i jeho fotbalové začátky. „První ligový gól si pamatuji, dal jsem ho Baníku Ostrava a v tom samém utkání hned i druhý,“ zněla jedna z odpovědí. Také vzpomněl na svoje působení v Jihlavě. „Jihlava mě nastartovala pro velký fotbal,“ zmínil. A co by poradil mladým začínajícím fotbalistům? „Určitě jenom talent nestačí, důležitá je práce a píle. Nutný je všestranný pohyb navíc i mimo pravidelné tréninky. Prostě nesedět u počítače ale jít ven,“ zdůraznil Lafata.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.