Stážisté ze Světlé převzali europassy

P1120249Vyvrcholením projektu č. 2016-1-CZ01-KA102-023436 na Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel Velké Meziříčí se v rámci jejího Dne otevřených dveří stalo předávání europassů mobilita jeho účastníkům.

Skupina 9 stážistů vycestovala 30. 8. 2016 do italského Milana Marittima, kde sbírala do 30. 9. 2016 odborné zkušenosti v hotelech Deborah a Golf & Beach. Dne 4. 9. 2016 odjela skupina 12 účastníků k již tradičnímu rakouskému partnerovi organizace Bildungsberatung und Vermittlungsagentur GmbH paní Aldony Biedermann. Praktikanti zde do 1. 10. 2016 pracovali ve vybraných korutanských podnicích řetězcového i rodinného typu.

Pro návštěvníky slavnostního předávání připravili praktikanti dle sestavené kuchařky pokrmy zaměřené na typické speciality našich jižních sousedů. Zároveň představili své pracovní stáže i pomocí prezentací, které byly určené všem návštěvníkům Dne otevřených dveří. Obě skupiny hodnotily svůj pobyt v zahraničí jako vynikající zkušenost jejich profesního i osobního života, která významně přispěla k jejich dalšímu odbornému směřování. Těší se zároveň na další souvislé zahraniční odborné praxe, které naše škola nabízí.

Mgr. Václav Macek, Mgr. Petra Tomanová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.