Senioři z Kablovky mají předvánoční setkání

IMG 0635Bývalí Kablováci mají dnes v Jupiter clubu tradiční předvánoční setkání.

„Letos budeme vzpomínat na 70. výročí založení Kablovky,“ přivítal přítomné seniory Jiří Sedlák, předseda odborové organizace nkt cables Velké Meziříčí. Připravil malé ohlédnutí za dnem otevřených dveří, který firma při příležitosti svého výročí pořádala v červnu letošního roku. Ocenil, že nkt cables umožnila nahlédnout veřejnosti pod současnou kabelářskou „pokličku“. Mnozí z bývalých zaměstnanců však někdejší provozy málem ani nepoznali. Areál firmy se zmenšil, lidí ubylo a strojů naopak přibylo. Firma prosperuje. „Kdyby tomu tak nebylo, ani my, senioři, bychom zde dnes neseděli,“ připomněl předseda klubu seniorů Vilém Lavický. „Byli jsme jako každý rok v květnu na cestách,“ zmínil ještě dva zájezdy pro seniory, a to na Chrudimsko, do Ležáků a Slatiňan. Zúčastnilo se jich 86 bývalých pracovníků Kabla.

Ředitel závodu ve Velkém Meziříčí Ivan Beseda pak přítomné seznámil s aktuální situací ve firmě. S obratem, investicemi či novinkami. Nkt cables bude mít zisk asi 220 milionů korun. „To je oproti minulému roku a 130 milionům obrovský nárůst,“ řekl. Dodal také, že při vší výrobě je kladen důraz zejména na bezpečnost při práci. A je to znát, neboť závod dosáhl dvou tisíc dnů bez pracovního úrazu s  pracovní neschopností zaměstnance.

Současné výsledky Kablovky, nyní nkt cables, ale i výbornou spolupráci s městem ocenil starosta města Radovan Necid. „Vyšli nám několikrát vstříc, třeba teď při rekonstrukci Františkova, a za to děkuji,“ řekl starosta. Pak seniory seznámil s plány města a zodpověděl jejich dotazy.

A pak už nastal čas na fotografie, film, hudbu i občerstvení.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.