Žáci ze Světlé byli na stáži v Itálii a Rakousku

svetla stazLetními prázdninami odborné praxe v zahraničí nekončí. Za Hotelovou školu Světlá a Střední odbornou školu řemesel Velké Meziříčí vyjely v rámci projektu evropského programu Erasmus+ do zahraničí dvě skupiny stážistů z oborů Hotelnictví a Kuchař-číšník.

První skupina mobilit odjela v počtu devíti účastníků 30. 8. 2016 do přímořského italského města Milano Marittima, kde pracovala v hotelích Deborah a Golf&Beach. Druhá skupina 13 praktikantů ji následovala 4. 9. 2016 do tradiční oblasti rakouských Korutan.

Obě skupiny se vrátily 1. 10. 2016 nazpět a začnou připravovat prezentace svých pracovních pobytů pro tradiční Den otevřených dveří. Tato akce je spojena s přípravou pokrmů tamních kuchyní, předáním europassů mobilita a představením obou stáží formou fotografické výstavy i prostřednictvím elektronických prezentací. Doufejme, že zaujmou nejen širokou návštěvnickou veřejnost, zřizovatele školy a představitele našeho města, ale budou inspirací i pro mladší kolegy k účasti na další podobné mobilitě.

Mgr. Václav Macek

image001

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.