Naši nejmenší házenkáři úspěšní na mezinárodním turnaji ve Stupavě

639A9683-9DC2-403A-A775-9D9540BF8251O víkendu 25. - 26. května se konal ve slovenské Stupavě již 15. ročník oblíbeného turnaje Playminihandball. Turnaj v miniházené je určen pro kategorii starší minižactvo a mladší přípravka, jak pro kluky, tak i pro holky. Letošního ročníku se zúčastnilo rekordních 73 družstev ze Slovenska, Rakouska a České republiky. Náš oddíl reprezentovaly v chlapeckých kategoriích dvě družstva v mini starších a dvě v přípravce.

Přípravka:
V kategorii přípravky startovalo 16 týmů rozdělených do dvou základních skupin. Našim starším klukům se podařilo podařilo v základní skupině ve všech utkáních zvítězit a postoupit tak do finále. Tam po tvrdém boji prohráli s Velkou Bystřicí a získali pohár a stříbrné medaile za druhé místo což je krásný úspěch. Pro B tým našich žabiček, tvořený převážně z nových a mladších hráčů byl takto velký turnaj spíše o získávání zkušeností. I když kluci makali a snažili se, na lepší než 15 místo to zatím nebylo.
Turnaj v kategorii přípravek chlapci vyhrálo družstvo Házená Velká Bystřice před naším A družstvem, třetí skončil slovenský tým HAO Slovan Modra.

Minižáci:
V kategorii minižáci startovalo 24 týmu rozdělených do 4 základních skupin. Naše družstvo v černých dresech dokázalo ve svojí základní skupině ve všech utkáních zvítězit a postoupit tak do finálové skupiny o 1. - 4. místo. Tam v prvním zápase po vyrovnaném průběhu dokázalo remizovat s pozdějším vítězem turnaje Legends Šaľa. Ve druhém utkání jsme si vybrali slabší chvilku a toho dokázali kluci z týmu Kúpele Bojnice využít a uštědřit nám tak jedinou porážku v turnaji. Po důrazné domluvě jsme v posledním zápase dokázali najít zbytky sil, a výrazně porazili šikovné družstvo z Kostelce na Hané. Celkově tak naše černé družstvo obsadilo krásné třetí místo a převzalo pohár a bronzové medaile.
Náš tým v červených dresech, který byl složen z mladších a začínajících hráčů, dokázal v základní skupině vyhrát jedno utkání, a to kluky posunulo do bojů o 21. - 24. místo. I přes jednu porážku kluci skupinu vyhráli a skončili tak na 21. místě. Kluci celý turnaj bojovali a neustále se zlepšovali, z čehož máme radost, a konfrontace s velmi dobrými soupeři je jistě posune zase o kus dál v jejich házenkářské kariéře.
Turnaj v kategorii minižáků vyhrálo družstvo HšK Legends Šaľa před HK Kúpele Bojnice, naše A družstvo získalo bronz.

Celý turnaj jsme si parádně užili, děkujeme pořadatelům za skvělý průběh, a již teď se těšíme zase za rok na viděnou.

Hráli:
Přípravka: Ondřej Rosa, Filip Votoupal, Štěpán Šidlo, Vítek Musil, David Vítek, Sebastian Sedláček, Tomáš Ondrišík, Tomáš Navrátil, Ludvík Mateja, Mikuláš Doležel, Matěj Jan, Patrik Kučera.
Minižáci: Radek Zezula, David Stoklasa, Ondřej Bárta, Martin Voda, Jakub Musil, Tadeáš Veleba, Maxmilián Coufal, Jakub Vítek, Samuel Šimek, Jan Augustin, Jiří Michlíček, Erik Vejmělek, Samuel Mutkovič, Michael Bureš, Adam Kučera.

-ds-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.