ZŠ Oslavická byla na zájezdu v Anglii

436568369 1120553169203045_6964858563861410461_n_1V úterý 21. května se vypravilo 40 žáků 9. ročníků naší školy a jejich vyučující AJ P. Stočková, R. Batelková a Ž. Havelková na 6-denní poznávací zájezd do Anglie.


Po dlouhé cestě autobusem a následně eurotunelem jsme dorazili do univerzitního města Oxford. Přes nepřízeň počasí jsme si prohlédli New College, Pitt Rivers Museum, High Street, Radcliff Camera a další významné pamětihodnosti tohoto krásného města.

V podvečer jsme se přesunuli do Longbridge, jižně od Birminghamu, kde jsme byli po 3 noci ubytováni v hostitelských rodinách. Všichni tak měli možnost poznat život anglické rodiny a otestovat jsi svoje komunikační znalosti v anglickém jazyce.

Další den jsme navštívili Blenheim Palace, rodiště Winstona Churchilla, kousek od městečka Woodstock. Odsud jsme přejeli do Stow v oblasti Cotswolds, kde jsme viděli domky z místního typického žlutého vápence. Navečer jsme přejeli do Stratfordu, města Williama Shakespeara s typickými hrázděnými domy.

Následující den nás čekal Birmingham, procházka městem a návštěva slavné čokoládovny, kde jsme si trochu zamlsali a užili si různých zábavných atrakcí. Odtud jsme odpoledne přejeli do města Coventry, kde jsme navštívili Transport Museum, historické vozy a kola. Byly zde mimo jiné k vidění automobily, kterými se vozily princezna Diana a královna Alžběta II. nebo autobus vítězů FA Cup z r. 1987 atd.

Pátý den ráno jsme se rozloučili s našimi rodinami a se sbalenými zavazadly jsme se vydali do Londýna. Naše prohlídka začala v Greenwich s nultým poledníkem, odsud jsme se přesunuli nejstarším metrem na světě do centra a absolvovali procházku touto významnou metropolí. Cílem bylo vidět Tower, Tower Bridge, The Monument, St. James´s Park, Buckingham Palace, Big Ben, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Leicester Square, London Eye. Cíl jsme si splnili, ochutnali fish and chips, nakoupili suvenýry a metrem jsme přejeli k O2 Aréně, kde na nás čekal autobus, který nás převezl na trajekt, abychom se plni dojmů vydali mnoho kilometrů směrem k domovu.

Všem účastníkům děkuji za bezproblémový průběh zájezdu. Moc jsme si to užili.
Tak zase někdy příště. Bye-bye, England!

Mgr. Petra Stočková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.