Kde končí odpad z D1?

rustedChaloupky o.p.s. pořádají své letní tábory již více než deset let. Mimo jiné také u Čikova mezi Velkým Meziříčím a Náměští nad Oslavou.

Poslední tábor – Staří Slované – byl v této lokalitě na začátku července minulého roku. Tehdy bylo vše v pořádku a všichni se těšili do malebné přírody i na letošní tábor. Na semináři o aktuálním dění v ochraně přírody na Vysočině, který proběhl minulý týden v Telči, se z prezentace botaničky Ester Ekrtové dověděli o zavážení nádherných míst v okolí tábora odpadem z opravy D1. Zděšení ekologů-táborníků bylo opravdu veliké. Začali se o případ zajímat a zjistili, že Česká inspekce životního prostředí již předala případ Krajskému úřadu, kde jej následně řešili. Případ si rozhodně zaslouží náležitý zájem a publicitu, protože se dá očekávat, že Čikov není jediný a podobné případy by mohly lemovat celou stavbu D1. Tomu je třeba zabránit!

Další informace by mohli podat:

právník KrÚ Judr. Slouka, vedoucí oddělení ochrany přírodních zdrojů a EIA

ing. Kratochvílová z úseku ochrany přírody KrÚ

RNDr. Ester Ekrtová, tel. 737 724 417, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.