ŘSD opraví silnice z Meziříčí do Kozlova a Ořechova

P1880410Silnice kolem Velkého Meziříčí poškozené při modernizaci D1 opraví Ředitelství silnic a dálnic ČR během prázdnin. Nejprve začne cestou od Zlatého křížku do Kozlova a pokračovat bude od kruháče na Karlově až do Ořechova.

„Jsme rádi, že ŘSD obě silnice opraví, přestože požadavek na uzavírky přišel na poslední chvíli. Snažíme se postup prací sladit s naší uzavírkou ulice Nad Gymnáziem tak, aby se lidé vždy nějakou cestou dostali na Fajťák. Nejdřív budou jezdit přes Lhotky a v srpnu se objížďka nasměruje přes Martinice," uvedl místostarosta Martin Kaman po schůzce se zástupci ŘSD, krajské správy a údržby silnic, Martinic, Kozlova, Křižanova a Březejce.

ŘSD hodlá zahájit práce co nejdříve, aby byly do konce srpna hotovy a nezasahovaly do nového školního roku a provozu školních autobusů. Od středy 10. července by tedy mělo začít s opravou silnice od Zlatého křížku do Kozlova, která má být hotova do 13. srpna. Objížďka povede přes Mostiště, Vídeň, Dobrou Vodu a Křižanov.

Začátkem srpna pak začnou práce na opravě silnice od Ořechova směrem do Velkého Meziříčí, přičemž opravou povrchu projde i velká okružní křižovatka nahoře na Karlově a na několik dnů bude uzavřen exit Velké Meziříčí východ. V době, kdy bude uzavřen úsek z Velkého Meziříčí do Dolních Radslavic, již má být hotova cesta do Martinic a Křižanova.

Oprava obou silnic bude obnášet odfrézování povrchu, dílčí vysprávky a položení nové asfaltové vrstvy. V Martinicích a mezi Březejcem a Ořechovem proběhne recyklace za studena, která vyžaduje čtrnáctidenní technologickou přestávku.

O aktuální situaci, termínech uzavírek a objížďkách budeme informovat.

Martina Strnadová

Upozornění pro vlastníky nemovitostí v uzavřených úsecích

Stavba musí umožnit přístup k nemovitostem, nicméně příjezd autem obecně možný nebude. V nezbytných případech a za podmínky, že to umožní aktuální průběh prací, lze přejezd přes staveniště domluvit se stavební firmou.

Zástupce stavební firmy

Ing. Tomáš Sedlák, tel.: 602 764 526, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  

20240703 10012820240703 101627

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.