Letošní ročník půlmaratonu a desítky je za námi

3Již tradičně druhou sobotu v měsíci v 17 hodin v podvečer odstartoval běžecký závod na 10 km a půlmaraton, tedy vzdálenost lehce přes 21 km. Na trať přišlo změřit své síly celkem 80 sportovců hlavně z kraje Vysočina. Před pandemií Covid-19 bylo mnohem více hobby sportovců, kteří si přišli zazávodit jen tak pro radost z pohybu, což se poslední roky nedaří prolomit.

Startovní pole desítkové trati nepřineslo žádné větší překvapení. Vítěz loňského ročníku Stanislav Zacha, který vyhrál závod i letos, si polepšil o celou minutu na krásný čas 36:20. Druhý v absolutních výsledcích doběhl Miroslav Mucha s časem 38:55, který si oproti loňsku vylepšil čas dokonce o minuty dvě. Další závodníci už dobíhali kolem času 45 minut. Celkově čtvrtá v pořadí doběhla i první žena Ester Matoušková s krásným časem 44:27.

Ačkoliv oficiálně neorganizujeme dětské kategorie, Sportovní centrum VM, které je organizátorem celých závodů, ale i zajišťuje kondiční tréninky sportovním oddílům z Velkého Meziříčí, vyhlásilo, že v rámci tréninku každý mládežník z těchto oddílů bude mít startovné zdarma. Jako výzvu to vzali starší žáci i žákyně ze sokola Házená VM a statečně celkem 11 z nich dorazilo na tuto pro ně netradiční sportovní disciplínu. Nejrychleji proběhli cílem shodně s časem 48:35 Tomáš Klíma a teprve třináctiletý Nikolas Fexa, který své sportovní kvality předvádí nejen na házenkářském hřišti.

Půlmaratonová trať se dočkala nového traťového rekordu. Aleš Konečný (2B Winner team) stejně jako v loňském roce stanul na nejvyšším stupni vítězů s výborným časem 1:19:50. Na druhého Martina Chaloupeckého jsme si museli počkat dlouhé 4 minuty a třetí Toman Stávek doběhl až 10 min po prvním Alešovi Konečným. I tak tito pánové v nejmladší kategorii podali skvělé výkony a my jim za ně srdečně gratulujeme. Nejrychlejší žena Zuzana Váňová přiběhla v čase 1:53:03.

Vyhlášení výsledků, rozdání pohárů, diplomů a cen proběhlo ve 20:00 přímo na Náměstí ve Velkém Meziříčí. Chtěla bych poděkovat hlavnímu sponzorovi celé trilogie firmě NKT, která podporuje sport v našem městě už dlouhé roky a díky němu tyto závody stále jsou. Další sponzor je softwarová firma SPSoft, jejíž majitel Pavel Sejrek také běžel nejen tento závod, ale i je pravidelným účastníkem všech ostatních závodů z trilogie. Děkujeme i městu Velké Meziříčí, od radních a informačního centra mají naše závody vždy podporu a pochopení. Drobnosti do cen dodala i svatebně-dekorační firma Pravou.cz. Závody pro vás organizovalo a snad i nadále organizovat bude Sportovní centrum Velké Meziříčí. Těšíme se na další ročník, nebo na poslední závod letošní trilogie NKT Koloběh 2024, který letos vychází na sobotu 19. 10. 2024. všechny informace najdete na stránkách www.areal-zdravi.eu, nebo ve FB skupině NKT Trilogie.

Sportu zdar!

12

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.