Denní stacionář Centra Kociánka nabízí volná místa

KociankaCentrum Kociánka, pracoviště Březejc poskytuje osobám se zdravotním postižením sociální službu Denní stacionáře. Nyní nabízí zájemcům z řad osob se sníženou soběstačností v tomto zařízení volná místa.

Posláním denního stacionáře je poskytování péče a podpory osobám se zdravotním postižením, které mají sníženou soběstačnost. Podpora vychází z individuálně určených potřeb a cílů uživatelů s ohledem na jejich možnosti, zájmy a schopnosti. Cílovou skupinu tvoří lidé ve věku od 6 do 40 let, s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením, bez poruch chování a také osoby s poruchou autistického spektra .

Cílem této sociální služby je rozvíjet a udržovat soběstačnost a samostatnost uživatelů v běžných denních úkonech a prohlubovat jejich sociální návyky, nabídnout jim pestrou škálu vzdělávacích a aktivizačních činností. Pobyt ve stacionáři napomáhá mimo jiné navazování kontaktů s vrstevníky, podporuje vztahy i možnost zapojení do společenského života.

Uživatelům je poskytována pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, při osobní hygieně, strava nebo pomoc při zajištění stravy, dále výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím či pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Nedílnou součástí je i léčebná rehabilitace.

Denní stacionář je otevřen od pondělí do čtvrtka v době od 6.30 do 17.00 hodin, v pátek od 6.30 do 16.00 hodin, a to v pracovní dny od září do června.

Více informací zájemci obdrží v Centru Kociánka, Sviny 13, na telefonních číslech 566 522 089, 720 118 147 nebo u sociálního pracovníka (721 844 335). Podrobnosti také na webových stránkách centra.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.