Březejčtí klienti mají nové bydlení

0 tit_P1109556V pátek odpoledne se na fotbalovém hřišti v Jabloňově uskutečnilo vítání léta, jehož součástí bylo i slavnostní otevření nového chráněného bydlení pro klienty Centra Kociánka Březejc. To se nachází v domě, který Kociánka získala převodem od Nadačního fondu Františka Podstatzky Lichtensteina.

Moderace se tradičně ujal Milan Noha, který všechny přítomné přivítal a popřál jim, aby si akci včetně doprovodného programu užili. Následně předal slovo Šárce Jelínkové (náměstkyni ministra práce a sociálních věcí), dále promluvil Vítězslav Schrek (hejtman Kraje Vysočina), Karl Alois Podstatzky-Lichtenstein, Alexandros Kaminaras (starosta města Velké Meziříčí), Josef Dvořák (starosta obce Jabloňov), Tomáš Komárek (ředitel Centra Kociánka), Petr Bronček (předseda spolku rodičů a přátel střediska Březejc) a proslovy zakončila Marie Doležalová (ředitelka Centra Kociánka, pracoviště Březejc).

Součástí doprovodného programu byl koncert tanečního orchestru ZUŠ Velké Meziříčí či cimbálovky. Děti si užily malování na obličej a skákací hrad. O občerstvení také nebyla nouze. V nabídce byla káva, koktejly i nealkoholické nápoje. K zakousnutí si lidé mohli ve stánku objednat steaky, smažený sýr, hranolky a další.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.