Výprava do zákulisí

jc budova_ránoV dubnu se sešly členky naší ZO ČSŽ v koncertním sále JC, aby následně za odborného výkladu Mgr. Milana Dufka, ředitele JC, prolezly i běžně nepřístupnými prostorami zdejšího kulturního střediska.

Prošly si šatnami pro účinkující, sklady věcí potřebných pro provoz tohoto zařízení, jevištěm velkého sálu i zázemím loutkové scény. Dozvěděly se mnoho o historii této budovy, o jejích proměnách, jejím současném technickém vybavení i o plánech nezrealizovaných, zrealizovaných a očekávaných. Překvapily je nečekané pohledy nejen do prostor JC, ale i z JC na město.

Mnohé možná s troškou nostalgie zavzpomínaly na dobu, kdy ve velice skromných podmínkách tady v sokolovně cvičily a plesaly, v JKP a pak i v JC zpívaly, chodily na divadelní představení a koncerty. Už mnoho let se pravidelně měsíc co měsíc v JC scházíme, ale takhle jsme si ho užily poprvé. 

Milane, moc ti děkujeme.

Ženy z ZO ČSŽ VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.