Sobotní Rangercamp bude pro veřejnost

doprovodny program1Jako každý rok i letos se v Křižanově v rekreačním středisku Drak sjedou členové celostátní dětské organizace Royal Rangers v ČR na akci nazvanou Ringoturnaj. Letošní ročník se organizátoři rozhodli pozvat na jedno odpoledne i rodiny z okolí. Již tuto sobotu 6. května od 14:00 do 17:00 hodin proběhne Den otevřených dveří, tzv. Rangercamp.

O jakou akci se jedná? Co to je Ringoturnaj? A co přináší veřejnosti?

Z původního komorního setkání několika oddílů Royal Rangers, které si chtěly zahrát ringo, se akce rozrostla až do dnešních rozměrů, kdy je přihlášeno téměř 700 účastníků. Letos bude v ringoturnaji hrát 150 týmů v šesti věkových kategoriích.

Ne všichni, kdo dorazí, hrají ringo. V doprovodných programech je připraveno mnoho dalších aktivit. V letošním roce jich bude přes dvacet a většinu z nich si návštěvníci Dne otevřených dveří budou moci vyzkoušet. Ringoturnaj bude normálně probíhat, ale pro návštěvníky bude k dispozici několik hřišť i s rozhodčími, kteří je naučí pravidla a pomohou jim ringo vyzkoušet.

Mezi programy, na které se mohou návštěvníci těšit, je například plavba na rybníce na nafukovacích člunech, airsoft, slackliny, střelba, rukodělky, kadeřnický salón, bungee running, vypalování do dřeva, šachy, larp, deskové hry a mnoho dalšího. V sobotu akci navštíví také Armáda ČR s prezentací své techniky a pokud počasí a vytíženost dovolí, budou i letecké ukázky s výsadkem.

Martin Balabán

Ringo 2a

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.