Křižovatka na obchvatu prošla úpravou. Den nato se tam stala nehoda

001Den po úpravě křižovatky na obchvatu města u Oslavice, jejímž cílem bylo zvýšit její bezpečnost, se zde stala další dopravní nehoda s lehkým zraněním.

„Ve středu 31. srpna v 11:50 došlo na křižovatce silnic II. a III. třídy a místní komunikace Třebíčská ve Velkém Meziříčí k dopravní nehodě dvou osobních vozidel,“ informoval tiskový mluvčí policie David Linhart s tím, že dvaapadesátiletý řidič Fiatu Ducato s přívěsem vyjížděl od Třebíčské a odbočoval vlevo směrem dolů po obchvatu na ulici K Novému nádraží. „Nedal přednost v jízdě Fordu Fiesta, jehož čtyřiatřicetiletá řidička jela po hlavní silnici od Velkého Meziříčí na Pocoucov. Při střetu obou vozidel došlo k lehkému zranění jednapadesátileté spolujezdkyně, která byla zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocnice k ošetření,“ popsal Linhart. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. Hmotná škoda na vozidlech a přívěsu je odhadnuta na 25 tisíc korun.

Zbývají dvě možnosti: snížit rychlost nebo udělat kruháč

WP 001882Křižovatka nad městem dlouhodobě patří mezi místa s největším počtem dopravních nehod. Ač je křižovatka na krajské komunikaci, město uvolnilo peníze na její úpravu. Na konci srpna zde přibyly dva dopravní ostrůvky a čáry na silnici doplnily ještě červenobílé plastové díly. „Stala se zatím jedna nehoda těsně po této úpravě. Situaci budeme sledovat. Budou-li se nehody dál opakovat, budeme se to snažit nějak řešit,“ řekl k tomu vedoucí odboru dopravy městského úřadu Jiří Pospíchal. Otázkou je – jak. Možností podle expertů už mnoho nezbývá. „Na bočních komunikacích jsme všechny možnosti vyčerpali. Zbývají už jen dvě: Buď můžeme na hlavní silnici snížit rychlost před křižovatkou na 50 km v hodině, což na obchvatu je, myslím, docela šikanózní. Anebo tam udělat kruhový objezd, což bychom ale museli řešit s Krajem Vysočina,“ dodal Pospíchal s tím, že by přitom stačilo, aby řidiči dodržovali dopravní předpisy.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.