Bagry za gymnáziem připravují podklady pro hřiště

20160817 082317Stavba víceúčelového hřiště za gymnáziem začala koncem července. V současné době jsou práce ve fázi přípravy podkladních nosných vrstev hřiště, odvodnění a zpevněných ploch pro finální povrchy.

Víceúčelové sportoviště o délce 79 metrů a šířce 53 metrů má být dokončeno v půli listopadu. Obnovené hřiště nabídne běžecký ovál, sektory pro vrhy a skok daleký, umělou plochu pro malou kopanou a házenou, volejbal, softbal. K dispozici bude i speciální prostor pro pétanque. Na atletických drahách bude tartan a ostatní povrchy pokryje umělá tráva. Součástí bude mobiliář – lavičky a odpadkové koše –, a také sportovní vybavení, jako branky na kopanou a házenou či volejbalový komplet. Zhotovitelem je stavební společnost SWIETELSKY z Českých Budějovic. Finanční náklady na stavbu víceúčelového hřiště, které budou krom gymnazistů využívat i žáci základní školy a veřejnost, jsou necelých šest milionů korun. Investorem je Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí se bude podílet na financování padesáti procenty vynaložených nákladů.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.