Na gymnáziu je staveniště, začíná i obnova hřiště

IMG 8090Na gymnáziu ve Velkém Meziříčí se během prázdnin staví ostošest. Kraj Vysočina zde realizuje rovnou tři investiční akce naráz, a to opravu sociálních zařízení, rekonstrukci kanalizační přípojky a výstavbu hřiště za školou. Studentům díky tomu začalo letní volno o týden dřív.

S opravou všech stávajících sociálních zařízení ve třech patrech budovy školy se pojí i rekonstrukce rozvodů zdravotně technické instalace a centrálního ohřevu teplé užitkové vody. „Spolu s rekonstrukcí kanalizace sloužící pro odvod splaškových a dešťových vod z budovy do veřejné kanalizace města jde o jednu veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební práce, jejíž cena je 4.709.092 včetně DPH,“ informuje krajská tisková mluvčí Monika Brothánková a dodává, že práce provádí velkomeziříčská společnost Gremis a vše jde dle schváleného harmonogramu.

Stavba hřiště startuje tento týden

Obnova a dostavba centrálního víceúčelového sportoviště začíná v tomto týdnu. „Stavba bude zahájena předáním staveniště ve čtvrtek 28. července. Realizátor, společnost SWIETELSKY stavební s.r.o., České Budějovice ji má provést za 5.946.685 Kč včetně DPH,“ upřesňuje Monika Brothánková.

Sportoviště o rozměrech 79 krát 53 metrů budou využívat i žáci základní školy ve Velkém Meziříčí a veřejnost. „Na základě dohody se bude město Velké Meziříčí podílet na financování stavby, a to ve výši padesáti procent vynaložených nákladů,“ uzavírá Brothánková.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.