Na bezpečnost prezidenta na Vysočině dohlíží policie

Miloš Zeman 2013Ve středu 29. června začala třídenní pracovní návštěva prezidenta České republiky pana Miloše Zemana v Kraji Vysočina

V rámci pracovní návštěvy prezidenta ČR na Vysočině připravili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina bezpečnostní opatření. Policisté spolupracují při zajišťování bezpečnosti pana prezidenta s policisty Útvaru pro ochranu prezidenta ČR. Na místech, která pan prezident navštíví, bude po celé tři dny nasazen adekvátní počet policistů, aby byla zajištěna bezpečnost a veřejný pořádek. Prioritou je pro policisty také zajištění bezpečnosti a plynulosti v oblasti dopravy, a to zejména při přesouvání kolony vozidel převážející prezidenta republiky.

Pracovní návštěvu pan prezident Miloš Zeman ve středu zahájil v Jihlavě a odpolední program prezidenta republiky pokračoval na Pelhřimovsku.

„V rámci prvního dne návštěvy prezidenta republiky na Vysočině  do současnosti jsme neřešili žádné narušení veřejného pořádku. Ke komplikacím nedošlo ani v oblasti dopravy,“ uvedl plk. Mgr. Karel Sehnal, velitel bezpečnostního opatření s tím, že  policisté zajistili koloně vozidel plynulý průjezd krajským městem i na trase z Jihlavy do Pelhřimova a poté zpět na Jihlavsko do místa ubytování pana prezidenta.

Ve čtvrtek 30. června pan prezident Miloš Zeman zamíří do Třebíče, Martínkova a poté čtvrteční program zakončí ve Velkém Meziříčí. Pracovní návštěva pana prezidenta Miloše Zemana na Vysočině bude ukončena v pátek 1. července v Nové Vsi u Nového Města na Moravě a Bystřici nad Pernštejnem, kde bude v odpoledních hodinách oficiální návštěva ukončena.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.