Nové fotbalové šatny na Tržišti jsou otevřeny

IMG 3695Nové šatny a zázemí na Tržišti již slouží velkomeziříčským fotbalistům. Ti je otestují naostro hned zítra prvním jarním domácím utkáním třetiligových mužů proti Vítkovicím.

 

 


IMG 3725Slavnostní otevření fotbalových šaten za necelých osmadvacet milionů i s vybavením proběhlo na Bílou sobotu odpoledne. Všechny prostory byly otevřeny nejen pozvaným hostům, ale i veřejnosti. Ta si tak mohla na vlastní oči prohlédnout, jakou práci odvedla v šibeničním termínu tří měsíců a pár dnů firma Building centrum HSV, která se stavby s nemalou odvahou zhostila. Prostorami šaten pro domácí i hostující týmy, pro muže i mládež, posilovnou a dalším zázemím zájemce provázeli mladí fotbalisté.

„FC Velké Meziříčí je jeden z nejúspěšnějších a nejmodernějších klubů u nás na Vysočině. Kam se na nás hrabou bývalá okresní města," uvedl starosta Radovan Necid během slavnostního odpoledne a připomněl, že zdejší klub ve Velkém Meziříčí funguje již 110 let a nové zázemí si dávno zasloužil.

To, že se stavba fotbalových šaten rozběhla loni narychlo a trochu nečekaně, připomněl místostarosta Josef Komínek. Vznikla totiž možnost získat dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou nakonec město ve výši deseti milionů korun dostalo. Zbytek, díky podpoře zastupitelů, zaplatilo ze svého rozpočtu. „I když jsme měli původně jiné plány, dali jsme přednost této stavbě, a myslím, že jsme udělali dobře," dodal místostarosta.

Ač to celé nebylo vůbec snadné. Firma Building centrum HSV, která vyhrála výběrové řízení na zhotovitele, do stavby vstupovala v době, kdy město ještě nemělo z ministerstva podepsanou dotaci. A podmínkou přitom bylo, aby stavba byla v prosinci 2015 zkolaudována. „Nebylo na co čekat a šli jsme do rizika," podotkl jednatel firmy Karel Věžník a připomněl: „Šlo nám přece hlavně o mládež a o Velké Meziříčí. Aby nás kluci reprezentovali a vážili si toho, co tady mají."

Nové fotbalové zázemí svými parametry dnes odpovídá i pořádání mezinárodních a kvalifikačních utkání. „Již máme domluveno zpestření pro naše fanoušky, kterých na náš fotbal chodí hodně. Proběhne tu ženský fotbal, přijede tým Sparty Praha," zakončil pozvánkou pro sportovní veřejnost místopředseda fotbalového klubu Libor Smejkal.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.