Na Blešáku se dveře netrhnou. Výtěžek pro Chaloupky už je 15 000

P1207332Re-use centrum po jednom měsíci provozu přivítalo v otevírací době skoro padesát lidí denně a vybralo pro vzdělávací ekocentrum Chaloupky přes patnáct tisíc korun.

Blešák, nové re-use centrum na Karlově má za sebou první měsíc provozu. Od 2. do 31. května bylo otevřeno devět pracovních dnů, během nichž jej navštívily víc než čtyři stovky lidí. „Zhruba sto čtyřicet zájemců si něco koupilo. Celkem jsme prodali 704 položek a na sbírku pro ekocentrum tak posíláme 15 360 korun. To je nad naše očekávání,“ uvedl Jaroslav Mynář, jednatel technických služeb, které re-use centrum provozují. „Za skvělý rozjezd re-use centra vděčíme Blance Křehlíkové,“ připojil poděkování Mynář.

Lidé možnost odložit přebytečné a nepotřebné věci z domácnosti uvítali. „Mám doma věci, které nepoužívám, ale protože jsou funkční, pěkné, je mi líto je vyhodit. Možnost nabídnout je k využití někomu jinému, a ještě tím podpořit dobrou věc jsem proto ocenila,“ uvedla jedna ze zákaznic Blešáku.

Blešák v areálu technických služeb na Karlově je otevřen každé úterý a čtvrtek od 10:00 do 17:00, kdy probíhá příjem i výdej věcí. Přinášet věci lze i mimo tuto dobu, a to v provozní době sběrného dvora, která je od pondělí do pátku od 7:00 do 17:45 a v sobotu od 8:00 do 16:45. Odlkládání věcí je zdarma, odnášení vybraných je za drobný poplatek od 10 do 200 korun. Výtěžek putuje obecně prospěšné společnosti Chaloupky.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.