Velké Meziříčí přivítalo cyklisty v čele se Zimovčákem

IMG 7550Cyklotour Na kole dětem zastavila ve Velkém Meziříčí. Naše město se opakovaně zapojilo do projektu Josefa Zimovčáka na podporu onkologicky nemocných dětí.

Včera v podvečer dorazili na velkomeziříčské náměstí peloton cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem na vysokém kole. Jezdci právě měli v nohách 133 kilometrů šesté etapy z Prostějova.

„Podporujete dobrou věc, ozdravné a rekondiční pobyty pro onkologicky nemocné děti, to je velmi užitečné a patří vám za to poděkování,“ přivítal je místostarosta Martin Kaman a dodal: „Všichni zúčastnění cyklisté si přitom navíc užijí legraci a něco výjimečného. I my jsme si pro vás připravili zážitek, kluci Kuba a Zdenda vám předvedou pár drobných skoků.“

Následovala freestylová show Jakuba Hejla a Zdeňka Peška, kteří patří v bikové disciplíně ke špičce nejlepších. Předvedli sérii skoků, které přihlížející odměnili uznalým pokřikem a potleskem.

Ve středu ráno cyklisté vyrazili z Velkého Meziříčí do Měřína, Jihlavy, Telče, Želetavy a sedmou etapu zakončí po 117 kilometrech v Třebíči.

Martina Strnadová

Kdo by chtěl spolu s cyklisty dětem pomoci, může přispět na účet nadačního fondu Josefa Zimovčáka.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.