Výtěžek ze sekáče dostal Honzík

P1207372Jedenašedesát tisíc korun pro Honzíka vynesl charitativní sekáč v synagoze. Peníze od organizátorky Alžběty Bezděkové převzala jeho maminka Markéta Doležalová v úterý 7. května.

Honzík Doležal z Velkého Meziříčí se narodil s genetickou vadou, kvůli které jeho psychomotorický vývoj ustrnul na úrovni zhruba tříměsíčního dítěte, trpí hypotonií, k tomu se přidala epilepsie. Chlapec tak vyžaduje čtyřiadvacetihodinovou péči.

„Celý výtěžek ze sekáče dáváme na Honzíkovy rehabilitace. Podle jeho maminky mu pomáhají a snad by mohl jednou i sedět,“ uvedla za organizátory sekáče Alžběta Bezděková. „Je to tak, zrovna teď udělal pokrok, začal se točit na bok,“ potvrdila Markéta Doležalová s tím, že ne všechny rehabilitace platí zdravotní pojišťovna. Rodina z vlastních prostředků mnohé doplácí, třeba muzikoterapie, hiporehabilitace a další aktivity. Ale když jsou vidět posuny k lepšímu, nelituje. „Honzík pomalu přibírá, roste, sám jí, takže nemusí mít sondu… Trvá to všechno dlouho, není to na týdny, je to na roky,“ dodala maminka.

Zbytek neprodaného oblečení putoval Oblastní charitě Žďár nad Sázavou, Nadaci Veronica a dobročinnému obchůdku Šuplig.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.