Hranice stojí, navzdor sněhu i dešti

DSC09582Jak bývá zvykem nebo spíše tradicí, že přípravy na Filipojakubskou noc na Fajtově kopci patří velkomeziříčským dobrovolným hasičům. Ani letošní ročník příprav nebyl výjimkou.

V sobotu 20. dubna se hasiči sešli na Fajtově kopci, kde započali stavbu hranice na pomyslné upálení čarodějnice. I přes aprílové počasí, kdy se střídal déšť se sněhem a s občasným výskytem slunce, ani to neodradilo hasiče dokončit hranici, jejíž vrchol dosahuje 7 metrů. Velkými pomocníky při stavbě byla zapůjčená technika, která urychlila stavbu mohutné hranice. Velké díky patří všem zúčastněným členům sboru, a především Pavlu Zezulovi z Tasova, který mistrovským uměním ovládal hydraulickou ruku, a tak nám mohl usazovat dřevěné kulatiny ve výšce. Dále poděkování patří Jiřímu Pálkovi za zapůjčený traktor na plnění hranice vystýlkou.
Sbor dobrovolných hasičů Velké Meziříčí zve občany Velkého Meziříčí na zapálení čarodějnické hranice a společného prožití Filipojakubské noci na Fajtově kopci.

za SDH VM Michal Troščák

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.