Rudíkovští hasiči slavnostně převzali novou cisternu

casV neděli 2.7. proběhlo v Rudíkově slavnostní žehnání a předání nové hasičské cisterny. Projekt „Pořízení CAS pro JPO III obec Rudíkov“  byl zaměřen na koupi kvalitní, moderní, výkonné, bezpečné a spolehlivé cisternové automobilové stříkačky pro JSDH obec Rudíkov, která umožní hasičům plnit jejich úkoly v rámci profese dobrovolného hasiče.

Bude sloužit k ochraně zdraví a života obyvatel obce, okolních obcí a celé spádové oblasti, k ochraně jejich majetku a také k ochraně životního prostředí. Pořízení nové CAS posílí technické vybavení JSDH na území obce Rudíkov pro řešení mimořádných událostí v důsledku sucha, které má dopad na vznik lesních požárů a omezení zásobování vodou. Nově pořízená CAS umožní zásahy při požárech v hůře dostupných terénech, dovoz vody při velkých požárech, nouzové zásobování pitnou vodou do vesnic bez vody, možnost pokrytí většího počtu zásahů. Projekt přispěje ke snížení negativních jevů mimořádných událostí vyvolaných obdobím sucha, ke zvýšení kvality a rychlosti záchranných prací. Projekt „Pořízení CAS pro JPO III obec Rudíkov“ je spolufinancován Evropskou unií z programu IROP a nákup cisterny v ceně sedmi milionů korun je podpořen dotací 90 %.

Rudíkovští navíc svoji starou cisternu prodali za cenu 300 tisíc korun. Tím se podařilo nový stroj TATRA CAS30/8500/510-S2VH pořídit se spoluúčastí obce ve výši pouhých 400.000 Kč.

Fotogalerie je zde, autorem fotek je Vladimíra Hladíková.

Zdeněk Souček

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.