Asociace VM na výletě navštívila letecké muzeum i Kovozoo

DSC 3665V sobotu 10. června jsme se coby účastníci jarního výletu Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených, klub Velké Meziříčí, sešli na autobusovém nadraží ve Velkém Meziříčí a společně vyrazili směr Jižní Morava. Během cesty nám počasí moc nepřálo a pršelo, takže první zastávka výletu v leteckém muzeum v Kunovicích byla ve znamení dešťových kapek pod křídly letounů. Mohli jsme vidět mnoho opravdu zajímavých leteckých kousků, v některých i posedět.

Při přejezdu do další zastávky výletu – Kovozoo ve Starém Městě - se počasí vyjasnilo a možnost vidět zvířata z kovu, tak jak je šikovní svářeči dokáží vyrobit ze zajímavých materiálů (většinou z kovového odpadu), byla opravdu zajímavá. V areálu Kovozoo se nacházel i maják Šrotík a loď Naděje.

Další část výletu patřila světu pod hladinou rybníka. Navštívili jsme Sladkovodní a botanickou expozici Živá voda v Modré. Ryby opravdu velkých rozměrů nám plavaly nad hlavou i pod nohama a tento pohled stál opravdu za to.

Poslední zastávkou výletu byla restaurace Samota Buchlovské hory. Po chutném občerstvení se děti ještě vydováděly na bohatě vybaveném dětském hřišti a dospělí si se zájmem prošli krásně upravenou zahradu. Spokojení účastníci výletu se ve večerních hodinách vrátili domů plni dojmů z vydařeného výletu, kdy jsme navštívili hned čtyři zajímavá místa na jihu Moravy.

Všem zúčastněným se výlet velice líbil, což potvrzuje vyjádření účastnic výletu slovy: „Ani jsme si nemyslely, že to tady (konkrétně v Kovozoo) bude tak pěkné.“  Touto cestou můžeme čtenářům této zprávy jenom doporučit navštívená místa k uskutečnění výletů s rodinou či přáteli…

Více informací včetně fotogalerie na www.asociacevm.cz.

Zdeněk Jůda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.