Bývalí vojáci z Laviček se setkali ve Velkém Meziříčí

Setkání vojáků_z_Laviček_6.5.2017„Léta běží, ale přátelství z vojny přetrvává“.

V sobotu 6. května 2017 se po 50 letech od odchodu do civilu (1967–2017) a od ukončení bojové činnosti radiotechnického vojska protivzdušné obrany u VÚ 5948/D Lavičky uskutečnilo již šesté setkání bývalých vojáků, poddůstojníků, praporčíků a důstojníků.

Bývalí vojáci 336. radiotechnické roty v Lavičkách si zavzpomínali na léta strávená zde na krásné Vysočině. Armáda v Lavičkách se mimo svých povinností podílela na veřejném dění ve Velkém Meziříčí i v Lavičkách na brigádách v JZD, podniku Kablo, Výtahy, na vedení dětských a mládežnických kroužků a v neposlední řadě jako hráči za místní sportovní oddíly fotbalu, hokeje a házené.

Na setkání přijeli z různých koutů Čech, Moravy, Slezska a Slovenska, někteří se svými partnerkami a vnuky. Setkání se tradičně uskutečnilo v Restauraci U Bílého koníčka.

Setkání vojáků_z_Laviček_6.5.2017_1V odpoledních hodinách jsme navštívili rozhlednu na Fajtově kopci. Počasí vyšlo krásné, takže i výhled z rozhledny byl obdivuhodný. Zhlédli jsme i dříve natočené filmové záběry z VÚ Lavičky. Překvapením pro všechny byl vojenský dort s tankem, speciálně upečený pro toto setkání.

Děkujeme také pracovnicím informačního centra za upomínkový a propagační materiál, který si se vzpomínkami odvážíme do svých domovů po celém bývalém Československu. Zároveň děkujeme za příjemnou obsluhu během našeho setkání. Bude-li nám zdraví sloužit, chceme se i nadále scházet v krásném městě Velké Meziříčí.

Jarda Vodička (sapér)

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.