Březejcká Kociánka nabízí volná místa v sociálně-terapeutických dílnách

17854829 1774959792817527_9167813903420366996_oVolná místa v sociálně terapeutických dílnách nabízí březejcké pracoviště Centra Kociánka. Jsou vhodná pro zájemce s různým postižením, kteří při tkaní koberců, výrobě z keramické hlíny, malbě či práci na zahradě získají pracovní návyky. To jim může pomoci uplatnit se například na chráněném pracovním místě či jinde.

Služba sociálně terapeutické dílny je vhodná pro osoby od 18 do 55 let s tělesným postižením, s mentálním postižením (s lehkou, případně středně těžkou mentální retardací bez poruch chování) i s kombinovaným postižením, či osoby s poruchou autistického spektra.

Posláním služby je získávání a udržování pracovních návyků a dovedností u osob s uvedenými postiženími. Pracovní návyky si uživatelé osvojují pomocí pracovní terapie v pro ně bezpečném prostředí. Služba podporuje jejich uplatnění se na chráněném pracovním místě nebo otevřeném trhu práce, pomáhá jim nalézt jinou pracovní seberealizaci úměrnou schopnostem.

Služba je poskytována v pracovní dny od 7.30 do 14.00, vyjma sobot a nedělí a státem uznávaných svátků. V době letních prázdnin (od 1. července do 31. srpna) se služba neposkytuje.

Zájemcům jsou k dispozici dílny – tkalcovská (tkaní koberců, podsedáků, prostírání), keramická (tvorba nádob, zahradních soch a drobné keramiky z šamotové hlíny), barevná (malba na hedvábí, plátěné tašky, výroba mýdel, svíček, plstění), pedigová (pletení z pedigu) a zahradně-terapeutická (údržba areálu, pěstování květin, bylinek, výroba vlastních čajů).

V případě potřeby Centrum Kociánka zajišťuje dopravu uživatelů z Velkého Meziříčí na pracoviště Březejc a zpět.

Kontakt:

Vedoucí: mobil 720 118 147

Sociální pracovník: mobil 721 844 335

Aktuální kontakty, včetně e-mailových adres, naleznete na webových stránkách www.kocianka.cz.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.