Přehledný průvodce pomůže žákům s výběrem střední školy

Image copy_copyPomoci žákům osmých a devátých ročníků základních škol s výběrem budoucího studijního oboru pro školní rok 2016/2017 by měl aktualizovaný katalog třiceti sedmi středních škol zřizovaných Krajem Vysočina. Nechybí v něm samozřejmě ani velkomeziříčské gymnázium a Hotelová škola Světlá a SOŠ řemesel.
 
Tištěná publikace je k dispozici na pravidelných přehlídkách středních škol u stánku Kraje Vysočina. Stáhnout si elektronickou verzi můžete ZDE.
Oborová nabídka středních škol Kraje Vysočina je v katalogu rozdělena přehledně podle okresů a také podle charakteru výuky. Díky přenesení informací o školách do mapy regionu je vizuálně zřejmé, kde se vybraná škola nachází a zda v její blízkosti nejsou instituce nabízející podobný nebo jiný vyžádaný obor. „Budoucí středoškoláci a jejich rodiče v publikaci najdou podrobné informace k přijímacímu řízení, přehled důležitých termínů, základní podmínky krajského stipendijního programu a také zajímavosti o projektech, které školy pro své studenty v mimoškolních i povinných aktivitách připravují,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Ve školním roce 2016/2017 si bude v Kraji Vysočina vybírat střední školu více než 4 000 žáků. V současné době na středních školách studuje přes 20 000 žáků, obory poskytující střední vzdělání s výučním listem (obory skupiny H a E) navštěvuje přibližně 4 700 žáků, střední vzdělávání s maturitní zkouškou (obory K, M, L) pak navštěvuje více než 11 000 žáků.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.