V Domě zdraví si můžete půjčit knihu

20161109 080832Dlouhou chvíli v čekárně Domu zdraví lidem pomohou ukrátit dvě nové knihobudky, či přesněji jejich obsah. Jedna je v hlavní čekárně v přízemí a druhá v prvním patře staré budovy. V provozu jsou od listopadu a zájemci v nich najdou kolem šedesáti knih i časopisy.

„Letošní novinka městské knihovny – knihobudka na koupališti – měla značný ohlas. Lidé ji hodnotili veskrze pozitivně. I na základě toho se nám ozvali z Domu zdraví, že by o knihobudky také měli zájem,“ uvedla ředitelka Městské knihovny Velké Meziříčí Ivana Vaňková.

Dům zdraví poskytl knihobudky a knihovna pečuje o jejich obsah. Vše je založeno na principu: vezmi – přečti – vrať, nebo odnes domů. „Knihobudku plníme četbou lehkou, volnočasovou. Najdete v ní povídky, krátké detektivky, komiksy i leporela, také časopisy. Logicky ne Jiráskovy spisy či romány od Viewegha,“ dodává Vaňková. Lidé si mohou knihu půjčit, aby vyplnili volnou chvíli čekání. Když si něco nestihnou dočíst, mohou si ji odnést domů a vrátit ji příště, anebo taky vůbec. „S tím ostatně počítáme. Knihobudky zásobíme knihami z druhé šance – tedy těmi, které nám přinesli lidé –, nebo vyřazenými z našeho fondu,“ vysvětlila ředitelka.

Martina Strnadová

20161109 080852

20161109 081012

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.