Stoletá Božena Pikulová už roky nepočítá

IMG 9466Sto let oslavila v sobotu 22. října 2016 Božena Pikulová z Velkého Meziříčí. K mimořádnému výročí jí za celé město poblahopřál hodně zdraví a osobní pohody starosta Radovan Necid.

„Mně že je dnes sto let? To ani nevím, já to nepočítám,“ přivítala Božena Pikulová návštěvu a dodala: „Děkuji za krásnou kytku. A hodně zdraví i vám.“

Paní Božena Pikulová pochází z Velkého Meziříčí. Dřív žila v domku u řeky v místě, kde je dnes Domus. Pak nějaký čas pobývala na Slovácku a do našeho města se vrátila v polovině osmdesátých let minulého století. Pracovala jako prodavačka obuvi. Má jednu dceru, která s ní dnes bydlí a pečuje o ni. „Maminka měla asi před osmi lety úraz a od té doby, bohužel, nechodí. Starám se o ni celodenně. Však si to zaslouží. Pro druhé by se rozdala. Nikam bych maminku nedala. Dokud budu moci, postarám se,“ říká s jistotou dcera Jana.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.