Mladí by v Meziříčí chtěli cannabis shop a wifi připojení

IMG 9403Co ve Velkém Meziříčí chybí mladým? Své názory na nedostatky města a požadavky na vylepšení vyjadřovali také žáci devátých tříd základních škol. Mladé fórum proběhlo ve čtvrtek 13. října v koncertním sále Jupiter clubu.

Celkem šedesát sedm deváťáků vybíralo problémy v deseti tematických okruzích. Každý z nich mohl přidělit dva hlasy. Nejvíce jich dostal cannabis shop. Ten ve Velkém Meziříčí postrádá 68 zúčastněných. Dalších třiadvacet mladých by chtělo wifi připojení po celém městě a sedmnáct žáků si myslí, že opravy ve městě by měly být rychlejší.

„Cílem této akce bylo rozvíjet a podporovat schopnosti a možnosti komunikace, diskuze v tematických skupinách týkající se zlepšování kvalitního života ve městě a uvědomování si významu komunitního života ve městě,“ uvedla Ilona Závišková za spolupořadatele, středisko volného času DÓZA. Akci organizovalo opět Zdravé město Velké Meziříčí, neboť navazovala na Desatero problémů Velkého Meziříčí pro veřejnost.

Martina Strnadová

 

Celkové výsledky:

Vzdělávání

Více tělocviku, méně matematiky – 2 hlasy

Volný čas a bezpečnost

Wifi po celém městě – 23 hlasů

Sport

Nové hasičské hřiště – 3 hlasy

Kultura

3D kino – 8 hlasů

Životní prostředí

Více odpadkových košů – 1 hlas

Doprava

Renovování silnice u řeky u Kauflandu – 1 hlas

Podnikání – ekonomika

Cannabis shop – 68 hlasů

Zdravotnictví a sociální služby

Povolení pěstování marihuany pro lékařské účely

Cestovní ruch

KFC – 11 hlasů

Úřady a veřejná správa

Rychlejší opravy – 17 hlasů

 

SVČ DÓZA

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.