Nesa a Osobní asistence slavily Den Charity

IMG 20160922_160716Při příležitosti tradičního svátku Dne Charity otevřely ve čtvrtek 22. září 2016 ve Velkém Meziříčí své dveře veřejnosti dvě charitní zařízení, a to denní stacionář Nesa a Osobní asistence.

Příchozí návštěvníci si mohli prohlédnout prostory obou služeb, podrobně se seznámit s jejich nabídkou, ale také si vyzkoušet nejrůznější pomůcky.
„Někdo přijde ze zvědavosti, někdo naši službu potřebuje, přicházejí se podívat zájemci o zaměstnání, ale také zavítají kolegové z jiných služeb navázat spolupráci nebo si předat zkušenosti. Každoročně nás potěší lidé, kteří přijdou, ačkoliv je s námi nic konkrétního nespojuje. Letos k nám zavítalo přibližně 130 lidí,“ uvedla Alena Poulová, vedoucí Nesy.

Letošní rok byl obohacen výstavou jedné z uživatelek Nesy paní Květy. Na zahradě pod břízou byla instalována expozice soch zvířat, které paní Květa vytvořila Axmanovou technikou modelování v Mezinárodním centru v Tasově. Po čtvrté hodině odpolední den otevřených dveří uzavřel a přicházející podzim přivítal koncert skupiny Žalozpěv, který díky krásnému slunnému počasí proběhl přímo na terase Nesy.

„Cílem této akce je rozšířit povědomí veřejnosti o našich službách, o životě lidí s postižením, nabídnout služby denního stacionáře Nesa a Osobní asistence lidem, kterým by mohly pomoci. Zároveň také chceme obdarovat veřejnost pěkným programem, protože slavíme Den Charity,“ upřesnila Alena Poulová.

Tým pracovníků denního stacionáře Nesa

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.