Na Světlé soutěžili barmani a baristé

P1870195Na Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel Velké Meziříčí se ve středu 15. května konal už 24. ročník gastronomických soutěží – barman junior Maison Routin 1883 Cup 2024 a barista Carraro Barista Světlá Cup 2024.


Soutěž byla i s mezinárodní účastí (Slovensko), v kategorii barman soutěžilo 22 žáků a v kategorii barista 17.

Baristé měli za úkol připravit 2 porce espressa, 2 porce cappuccina a 2 porce FANCY DRINK - vlastní receptura na základě espressa. Odborní komisaři nakonec první místo udělili Barboře Pásztorové z Piešťan, druhé místo získala Adéla Haláková z Jihlavy a třetí místo pak Andrea Šponerová z Olomouce.

To barmani měli za úkol připravit celkem čtyři porce vlastního přihlášeného soutěžního nápoje v čase 5 minut. Podmínkou bylo použití sirupů Maison Routin 1883, a to v minimálním množství 1 cl na 1 porci a džusu Pfanner v minimálním množství 2 cl na 1 porci. Mezi barmany se nejvíce dařilo Michaele Bránkové z Jeseníku, druhá skončil Jakub Veselý z Moravských Budějovic a třetí místo zůstalo díky Kristýně Fučíková ve Velkém Meziříčí.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.