Studenti střední odborné školy se účastnili soutěže v programování

11 3.39.1_1V Brně na SPŠT Olomoucká se ve dnech 27. – 29. 3. 2023 konala velmi prestižní celostátní soutěž v programování CNC obráběcích strojů. Soutěže se zúčastnilo 14 škol z celé republiky a studenti se utkali o nejlepší umístění v této náročné oblasti.

Naše škola se může pochlubit skvělým výsledkem. Našemu studentovi Miroslavu Václavíkovi se podařilo dosáhnout úctyhodného 7. místa v celé soutěži. Toto umístění je velmi pozitivním ohodnocením jeho schopností a zároveň ukazuje, jak kvalitně jsou naši studenti připravováni na náročné úkoly v oblasti programování CNC obráběcích strojů.

7 3.33.1_1Soutěž byla pro studenty skvělou příležitostí prozkoumat své znalosti a dovednosti v této oblasti, neboť se museli vypořádat s náročnými úkoly a ukázat své schopnosti při programování obráběcích strojů, výrobě součástí na těchto strojích a znalosti při teoretickém testu z obrábění.

Organizátoři soutěže uvedli, že soutěž měla za cíl podpořit zájem o CNC obráběcí stroje a podpořit rozvoj této oblasti. Tato soutěž rovněž poskytuje studentům příležitost k získání cenných zkušeností a dovedností, které jim pomohou v budoucí kariéře v oblasti CNC obráběcích strojů.

Jsme velmi hrdi na to, že se náš student umístil na tak pěkném místě v této náročné soutěži. To ukazuje, že naše škola je schopná poskytovat vynikající vzdělání v oblasti CNC obráběcích strojů a že máme skvělé studenty, kteří jsou ochotni pracovat a zdokonalovat se ve svém oboru.

Bc. Jiří Ulman, učitel odborného výcviku
Střední odborná škola Jana Tiraye Velká Bíteš

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.