Zařízení Wellmez otevřelo své dveře široké veřejnosti

0 2Ve čtvrtek 13. dubna proběhl v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež (NZDM) Wellmez Den otevřených dveří.

Akce se účastnilo přibližně 60 osob a nechyběla ani návštěva z denního stacionáře Nesa. Každý, kdo se do Wellmezu přišel podívat, měl možnost zjistit více o celém zařízení, zahrát si různé stolní hry, využít sportovních aktivit (ping pong, kulečník, stolní fotbálek...) či si popovídat s pracovnicemi centra, které rády pomohou.

„Všem bychom rádi poděkovali za jejich návštěvu a příjemnou atmosféru, která celý den probíhala. Tento rok nás čeká ještě jedna velká událost s názvem Funny Fest. Všechny Vás zveme 18. srpna 2023 na náměstí ve Velkém Meziříčím, v čase od 15:00 do 22:00. Na akci vystoupí kapely z Velkého Meziříčí a okolí. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program," vyjadřuje dík a zároveň zve na nadcházející akci vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez Veronika Melicharová.

Wellmez (nízkoprahové zařízení pro děti a mládež)

Hlavním cílem zařízení je poskytovat pomoc a podporu dospívajícím ve Velkém Meziříčí a Velké Bíteši a zároveň přispívat ke zlepšení kvality jejich života. Cílovou skupinou v Meziříčí jsou děti a mládež ve věku od 10 do 20 let, ve Velké Bíteši od 8 do 20 let. Pracovnice řeší především problémy ve škole, v rodině, vztahové problémy, problémy se zákonem, experimentování s návykovými látkami, závislosti... Zároveň pomáhají s nezdravým životním stylem, trávením volného času a podobně. Jejich motto je Cestou necestou.

Více informací naleznete na jejich oficiálních webových stránkách.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.