Přivítali jsme jaro

IMG 20230307_143922_webNaši předkové chodívali v předjaří do lesa „otevírat studánky." Věřili, že čistá pramenitá voda jim dodá novou energii, kterou po obtížné zimě potřebovali. Většina z nás už ale do lesa prostě nedojde. Povzbuzení živou vodou však také potřebujeme. Takovou živou vodou je pro nás trocha radosti, projevy vzájemného přátelství a veselosti. Proto jsme se sešli v naší společenské místnosti, abychom si zazpívali, poslechli si hudbu a podebatovali navzájem.

Odpoledne 7. března se tak u nás opravdu vydařilo. Přišli všichni, kdo mohli, a to nejen klienti, ale i většina zaměstnanců. A nebylo rozdílu mezi těmito dvěma skupinami. Patřili jsme prostě k sobě, bylo nám spolu dobře. Pozvání k nám přijal i pan starosta. Paní ředitelka uložila zaměstnancům připravit malé pohoštění, byl pozván oblíbený harmonikář s bubeníkem a zpívalo se. I když nám hlasy už neslouží tak jak dřív, lidových písní, které nás naučily naše maminky, zazněla spousta. V závěru odpoledne ti nejodvážnější i tancovali. Rozcházeli jsme se s hezkým pocitem, že v našem životě nejsou jen starosti, ale občas i radost. Proto všem, kdo se zasloužili o toto pěkné odpoledne, děkujeme. Velké díky patří zahradnictví Flouma za krásné jarní petrklíče. Přejeme hezké a klidné jaro nejen sobě, ale i celé naší malé, krásné zemi.

Klienti DPS

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.