Mladí hasiči poměřili síly na dráze

Vojta5 copyAtletický stadion ve Velkém Meziříčí patřil v neděli mladým hasičům. Proběhl tu už devátý ročník soutěže Šedesátky Vysočiny. Do města nad Oslavou přijela silná konkurence z celého kraje. Soutěžilo se v pěti kategoriích a mezi soutěžícími nechyběli ani zástupci SDH Velké Meziříčí a SDH Lhotky sport.

Největšího úspěchu z domácích závodníků zaznamenal v kategorii přípravek Vojtěch Homola, který časem 25,46s vybojoval pro SDH Lhotky sport bronzovou medaili. První v této kategorii skončila Ema Melicharová z SDH Cejle (23,53s) a druhá Petra Růžičková z SDH Újezd (24,38s).
V kategorii mladších dívek se nejvíce dařilo dívkám z Třebíčska. První místo obsadila Miroslava Sehnalová z SDH Šebkovice, a to v čase 14,35s, druhá skončila Tereza Benáčková (14,62s) a třetí Gabriela Šilhavá (15,75s), obě reprezentantky SDH Markvartice. Reprezentantkám SDH Velké Meziříčí se na domácí trati příliš nedařilo, na 28. místě skončila Nela Kotenová, na 41. místě Soňa Prokopová a na 56. místě Rozálie Střechová.

Kategorii starších dívek zcela ovládly děvčata z SDH Dolní Cerekev. Na prvním místě skončila v čase 12,01s Adéla Konířová, druhé místo patří Lucii Pavelkové (12,10s) a třetí místo Tereze Persy (12,59s). Velké Meziříčí mělo v této kategorii jedinou zástupkyni, a to Anežku Matulovou, které nakonec obsadila padesátou pátou příčku.

Kategorii mladší chlapců zcela suverénně ovládl David Novák z SDH Stará Říše (13,78s). Na místě druhém skončil Vojtěch Kalenda z SDH Panská Lhota (15,23s) a na místě třetím Petr Sehnal z SDH Šebkovice (16,04s). Na 22. místě skončil Dominik Dufek a na 23. místě Adam Kučera, oba z SDH Lhotky sport, 36. příčku pak obsadil Hynek Střecha z SDH Velké Meziříčí.

I v kategorii starších chlapců se dařilo reprezentantům SDH Stará Říše, kdy Ondřej Tichý za čas 11,81s obsadil první místo a Jakub Novák (12,63s) druhé místo. Třetí místo pak bral Martin Řezníček z SDH Pavlínov. Reprezentanti SDH Lhotky sport obsadili místa ve třetí desítce, a to 23. místo František Kaman, 26. místo Jakub Podsedek a 28. místo Tomáš Prokop.

-pch-, foto: Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.