Nejmenší házenkáři ovládli turnaj v Litovli

8F718518-DB0B-469F-A76B-AF1ABDA7A369O víkendu 7.–9. června se naši nejmenší házenkáři vypravili na již 11. ročník tradičně velmi dobře obsazeného turnaje v Litovli. 

Turnaj je určen pro kategorie mladší miniházená (přípravka) a starší miniházená. V každé kategorii startovalo 14 týmů rozdělených do dvou základních skupin. V těch se hrálo systémem každý s každým a první čtyři celky postupovali do finálové skupiny. Ostatní týmy se střetli ve skupinách o 9.–14. místo. Hrací doba jednoho utkání byla 2x10 minut.

Náš oddíl reprezentovalo v každé kategorii jedno družstvo. 

Přípravka:

Naše žabičky v prvním utkání prohrály proti jednomu z favoritů turnaje, týmu Kostelec na Hané. V ostatních utkáních skupiny již nezaváhali a postoupili do finálové části ze druhého místa. Nejlepší výkony kluci předvedli ve skupině o 1.–8. místo proti domácí Litovli A a zejména proti pozdějšímu vítězi turnaje Velké Bystřici, kdy dokázali v obou utkáních zvítězit. Finálová skupina přípravek byla velmi vyrovnaná, hned tři týmy skončily na prvních příčkách se stejným počtem bodů, a o vítězi muselo rozhodnout skóre ze vzájemných zápasů. To rozhodlo, že první místo obsadila Velká Bystřice před našimi kluky, třetí místo bral Kostelec na Hané.

Druhé místo, stříbrné medaile a krásný pohár je pro naše žabičky krásným umístěním a kluci zaslouží velikou pochvalu. Jen tak dál. 

Hráli: Štěpán Šidlo, Tomáš Ondrišík, Filip Votoupal, Ondřej Rosa, Kryštof Plodík, Sebastian Sedláček, Damián Pešek, Vítek Musil, Mikuláš Doležel.

Trenéři: Ladislav Šidlo, Miloš Rosa, Zdeněk Doležel 

Minižáci: 

Naši minižáci do turnaje doslova vlétli a první hrací den si připsali vysoké výhry. Druhý den jsme si nejprve poradili s našimi kamarády s Ivančic, a pak zvítězili i v krásném zápase o první místo ve skupině proti velmi dobře hrající Velké Bystřici.  Z prvního místa v základní skupině B  jsme postoupili do finálové skupiny o 1.–8. místo. Tam jsme si nejprve po výborném výkonu poradili s vítězem skupiny A týmem Hostěrádky – Rešov.(19:17).  Tento zápas byl později kontumován v náš prospěch 10:0, stejně jako ostatní utkání tohoto týmu kvůli neoprávněnému startu hráče, který který již tuto kategorii věkem překročil. O to cennější tato výhra byla. Naše kluky to nijak nerozhodilo a pokračovali dál ve výborných výkonech. I v ostatních utkáních nenašli přemožitele a zaslouženě si došli pro obrovský putovní pohár a zlaté medaile, jako první tým z Velkého Meziříčí na tomto turnaji. 

Kluci předváděli rychlou a důraznou miniházenou, ve všech utkáních zvítězili a po celý víkend byli skvělá parta. Všichni hráči dostali velký prostor ke hře, každý si dal minimálně dvě branky a tento turnaj je určitě zase posune herně dál. 

Navíc náš brankář Jakub Musil v hlasování trenérů převzal cenu za nejlepšího brankáře. Gratulujeme. 

Hráli: Jakub Musil, Mikuláš Bradáč, Michael Bureš, Samuel Šimek, Jiří Michlíček, David Stoklasa, Jakub Vítek, Radek Zezula, Tadeáš Veleba, Ronnie Navrátil, Filip Vitešník, Martin Voda, Ondřej Bárta.

Trenéři: David Stoklasa, Renáta Kostečková, Tomáš Vítek. 

Pořadatelům se turnaj podařil, kluci si ho opravdu užili. Moc děkujeme za pozvání a těšíme se příští rok. 

Kompletní výsledky, včetně fotogalerie: https://minicup.tatranlitovel.cz/

David Stoklasa

F6608A5D-93D0-4983-B05E-C1B1B2589F1D

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.