První místo obsadila Oslavická

IMG20240604082142Dne 4. 6. 2024 se konala na hřišti za ZŠ Školní Olympiáda 1. stupně základních škol ve Velkém Meziříčí. Pořadatelem byla ZŠ Školní za štědré finanční podpory města Velkého Meziříčí.

Olympiáda byla zahájena v 8:15, kde všechny zúčastněné přivítal ředitel ZŠ Školní Petr Blažek, starosta Velkého Meziříčí Alexandros Kaminaras a místostarosta Martin Kaman.

Po uvítání a slavnostním zapálení olympijského ohně bravurně zahrála na lesní roh žákyně pátého ročníku Kateřina Nedomová, poté se předvedly s tanečním vystoupením děti ze 4. ročníků ze ZŠ Školní.

IMG20240604094625Před devátou hodinou se vybraní sportovci odebrali na „nesnadné" zdolávání soutěžních disciplín. Za každý 1. – 5. ročník bylo vybrané družstvo s 10 žáky ze ZŠ Školní, ZŠ Oslavická, ZŠ Lhotky a ZŠ Sokolovská. Všechna družstva musela projít 10 stanovišti, souběžně na jednom stanovišti soutěžila 4 družstva stejného ročníku ze všech čtyř základních škol. Hodnocení každé z desíti disciplín: 1. místo – 4 body, 2. místo – 3 body, 3. místo – 2. body a 4. místo – 1 bod.

Během soutěžního zápolení měly ostatní nesoutěžící děti možnost si zaskákat na jumping trampolínkách ze Sportovního Centra Velké Meziříčí, které pro tuto akci poskytla paní Mgr. Michaela Žaba Dvorská, zároveň si také mohly tyto děti zasoutěžit za sladkou odměnu na bočním hřišti vedle hlavního soutěžního hřiště s umělou trávou. Všechny soutěžní disciplíny byly přichystány spíše zábavnou formou. Konečné výsledky dopadly takto: 1. místo – ZŠ Oslavická, 2 místo - ZŠ Školní, 3. místo - ZŠ Sokolovská a 4. místo - ZŠ Lhotky.

Při této olympiádě nešlo určitě tolik o prvenství žáků z jednotlivých škol, ale spíše bylo důležité hlavně to, že si děti mohly zábavnou formou při příjemném letním počasí zasportovat a zpestřit si tak blížící se závěr školního roku.

Mgr. Jana Kubátová a Ing. Renata Fikrová,
třídní učitelky 4. ročníků ZŠ Školní

IMG20240604094859IMG20240604120810

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.