Železní hasiči opět bojovali v Meziříčí

IMG 9357Letošní třetí ročník soutěže TFA opět prověřil fyzickou i psychickou sílu soutěžících, kteří přijeli v sobotu 8. června opět pokořit své hranice. Při této náročné soutěži závodníci nezdolávají jen překáži na trati, ale často je to boj s hlavou a tělem. V hlavě se ozývají hlasy to vzdát, ale tělo má dost síly dojít až do cíle, a proto patří velký údiv všem závodníkům, kteří stlačili v cíli velký červený knoflík a tím dokončili svůj závod.

Náročná trať započala roztáhnutím dvou hadic B, pak následoval hamerbox, kde musel závodník provést 60 úderů s 8 kilovou palicí. Po vyčerpání rukou na hamerboxu závodník přehodil přes rameno složenou hadici a probíhal budovou požární zbrojnice. Poté na závodníka čekalo přenášení závaží, proběhnutí tunelu s plným kanystrem, překonání dvoumetrové bariéry, postavení dvou žebříků o cvičnou věž a na závěr trati byla nachystána simulace transportu osoby za pomocí rautekova úchopu na vzdálenost 40 metrů. A to vše soutěžící plnil, jak se říká v plné polní. Velký potlesk si vysloužila kategorie žen, kdy se statečně postavili na mužskou trať a zvládly vše bez jediného zaváhání. První místo si odváží Lukáš Cakl z Rokytnice nad Rokytnou, Jiří Václavek z Menhartic a Nikola Cempírková ze Svratky. Ještě jedno jméno stojí za vyzdvihnutí, a to je Karolína Malcová z Brněnských Ivanovic, kdy tato juniorka si přijela vyzkoušet trať mimo soutěž, ale duchem bojovnice se rozhodla změřit své síly a zkušenosti se zkušenějšími závodnicemi v kategorii žen.

Všem soutěžícím děkuji, že přijeli pokořit své hranice a vytvořili příjemnou atmosféru závodu a hlavně patří velké díky členům sboru, kteří zajišťovali hladký průběh soutěže.

Za SDH Velké Meziříčí Michal Troščák

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.