Adam Červinka splnil limit na atletické Mistrovství Evropy U18

AČ 2Adam Červinka startoval v národním programu Zlaté tretry v běhu na 1500 m a doběhl na vynikajícím třetím místě v novém osobním rekordu 3:50,16. Tímto časem se zařadil na čtvrté místo historických dorosteneckých tabulek ČR, sedmé místo letošních evropských tabulek a také splnil limit pro účast na Mistrovství Evropy dorostu (18.- 21. července v Banské Bystrici).

Limit na ME se mu podařilo splnit i v přechozích startech a dalších disciplínách na trati 3000 m, kdy běžel 8:29,17 v Praze a také v běhu na 2000 m překážek (steepl) časem 5:47,26 v Mladé Boleslavi. Všechny tyto výkony jsou zároveň novými krajskými rekordy dorostenecké kategorie a v letošních evropských tabulkách ho řadí do TOP 10 této věkové kategorie. Teď Adama čeká krátký odpočinek od náročných tréninků a poté Mistrovství republiky dorostu a přípravné soustředění před ME.

Ondřej Rosa

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.